Bjørnen sover II

by Louise Juhl Dalsgaard

jeg er ikke farlig, jeg er så nem, jeg er det vigende blik, jeg er hovedet på skrå, jeg er punktet diverse, som du aldrig når frem til, jeg er den, der kan vente, jeg er strøget stål, jeg har altid plads til én til, jeg gentager gerne, jeg gentager gerne, jeg gentager gerne – tålmodigt, jeg går ind for dig, jeg går mere ind for dig end for mig, jeg er god ved dyr, jeg er god ved mennesker, jeg er til herrens velbehag, jeg har principper men ingen, der ikke kan vige, jeg er kompromissets ansigt, jeg er den forløsende latter, olien på vandet, gydende, glinsende, gavmild, jeg er ordet der forløser, jeg er et individ til fælles bedste, jeg er en lykkepose, en bonuspakke, en tilbud du ikke kan afslå, jeg er ikke farlig, jeg er nem og viger for dit blik, hovedet på skrå, jeg er mere alt end jeg er intet, jeg er økologisk og  fairtrade, jeg er lige det, du ville have drømt om, men ikke drømte, jeg er salig som nu en frostklar søndag morgen er mørk.