Højsang

by Louise Juhl Dalsgaard

Må endnu engang fortvivle over min patetiske højsang, der som en slidt grammofon spiller en trist melodi. Igen og igen. Den vemodige Piaf:  ”Non, Je ne regrette rien”. Alle ridserne, som knitren fra skridt på vej væk.

Non, je ne regrette rien”, synger hun. Synger jeg. Eller nej, jeg vil ikke synge med. Gu fa´en jeg fortryder! Det hele. Det halve. Eller kongeriget. I midten. Alle de flertydige svar. Den splittede appel: På een gang  GÅ!  Og BLIV!

Krumningen i ryggen. Smerten i de ludende skridt, der kalder på trøst.

Og det samtidige opråb:  Svin mig til!  Had mig!  Hit me baby!  Så jeg kan transformere den udefinerbare knude i maven til vrede istedet. Slå igen. Bare slå. Ud i luften. Om ikke andet. Slå ad helvede til, fordi det synes at foretrække. Fremfor at slå sig selv. I hovedet.

Jeg smider snøren i vandet og bider selv på krogen. Haps gewesen. Så meget for drømmen om at blive set. Drømmen om et nærvær. Symbiosen. Den umulige symbiose. Der er kun mig selv :”Every man is an Island”.

Og mod bedre vidende flyder jeg rundt som en ø af drivis og venter på at gå i opløsning. Smelte. Blive eet med det omgivende ocean. Har alene tiden og mig selv at kæmpe med undervejs. Og jeg forbliver en øde ø. Smelter ikke. Men hærdes. Til stål. Så helvedes kold . Så helvedes øde.

Ø