Hos Ingrid

by Louise Juhl Dalsgaard

Hos Ingrid er der ingen russere men en uventet tør luft og langt mere ryddeligt end hos flest. Hun er sirlig med sin orden. Ikke fanatisk. Slet ikke. Men fladerne! Fladerne skal være ryddede og der skal ikke ligge noget og flyde. Når reklamerne er bladret hastigt igennem, går hun direkte i papircontaineren med dem. Så er de af vejen og der er jo ingen grund til at udskyde problemerne. Avisen lader hun efter gennemlæsning ligge sammenfoldet på den nederste hylde i reolens højre hjørne. Gemmer kun en uge tilbage. Hver dag tager hun derfor den ugegamle avis og går ned ad trappen til papircontaineren og lader den nu udtjente avis dumpe ned. På den måde har hun altid overblik over ugen der gik. Ikke for meget og ikke for lidt, som hun ynder at sige. Begrænset udsyn, men i klart vejr. Jo, hun er lun. Ingrid. Lun, men ikke tøjlesløs. Hun blev engang tilbudt et abonnement på Weekendavisen, som den flinke telefonsælger betroede hende kun udkom een gang ugentlig. Så kunne hun jo nøjes med et konsumerat af ugens begivenheder, som han sagde. Men hun lod ideen ligge. Af magelighed, men måske også fordi hun holder af sine daglige små gøremål. Heriblandt at rydde op i sine aviser.

Ingrid plejer at sige, at hun holder af de nære ting. Hverdagen og cykelturen til og fra arbejde, af et ordentligt hjem og en god kop te. Hun er, hvad man kunne kalde nøjsom. Forventer ikke det store og bliver således sjældent skuffet. Et foredrag i ny og næ på det lokale bibliotek – mest om havebrug og slægtshistorie. Af og til lader hun sig friste til at høre lidt om det alternative. Healing og horoskoper og sådan. Ikke fordi hun kunne drømme om at bruge den slags, nej nej. Men hun synes det lyder spændende og det er vigtigt at være åben over for nye ting, det ved Ingrid. At alting ikke er hvad det ser ud til. Så hun holder sig ajour – har antennerne ude, som de siger på lærerværelset. Ikke overdrevet, bare sådan til husbehov.

Hjemme hos Ingrid er der ingen russere. Men køkkentøj hængt på moderne aluminiumskroge, blomsterbøger og en tv-oversigt for den kommende uge. Ingen reklamer og halvfærdige projekter. Ingen blinkende knapper på telefonsvareren.