Hudsult

by Louise Juhl Dalsgaard

På dr.dk skriver de om vindstød af orkanstyrke og mindst seksogtyve dræbte ved et storcenter i Thailand. Du tager telefonen og vil ringe til din datter, men fortryder og lægger den fra dig igen. Det er altid enten for tidligt eller for sent eller midt i noget vigtigt. Hun har foræret dig et puslespil, sidst hun var forbi. To tusinde fem hundrede brikker med alle figurerne fra Junglebogen. Baloo og Kaa, Bagheera og Movgli – og også et bånd med sangene fra filmen: ´det elementært nødvendige, er det som du har brug for på din vej.´
Du får gjort rent hver anden uge af Emilia fra Hjemmeplejen, hun viser dig billeder af sin familie og af katten, Bunjoo, som de har hentet på et internat. Den var blevet indleveret stærkt underernæret og med betændte øjne.
– Men tre uger med børnenes kys og kram har gjort mirakler, fortæller Emilia.
På det seneste har du fået svært ved at sove. Du kan ikke kende forskel på, om du står op eller går i seng, forklarer du, og kommunen bevilliger dig en kugledyne. Sygeplejersken lover, at den vil hjælpe dig, både med den manglende søvn og den tiltagende tomhed, du er begyndt at klage over. “Kugledynen sikrer bedre balance, ro og velvære, som alt sammen bidrager en bedre søvn, så du er klar til at håndtere de mange udfordringer, man som menneske oplever i løbet af en dag,” står der i brochuren, og du takker ja, man kan vel lige så godt prøve.