Tvillingens tegn

by Louise Juhl Dalsgaard

I går tilbragte jeg sammen med et menneske, jeg først for nylig har mødt. Hun hedder Eva og er en gave. Vi talte om hvide dværge og om stjernetegn.
Mumrik, min hund, er født i tvillingens tegn, det er min mor også. Tvillingens tegn har Merkur som styrende planet. Merkur er den mindste af alle planeter, den roterer tre gange om sin egen akse, for hver to gange den løber om solen. Jeg ved ikke , hvad det siger – om Merkur, Mumrik eller min mor. Men jeg ved, at da jeg var lille, ønskede jeg mig en tvilling, mere end jeg ønskede mig noget andet. En søster eller en bror, der kunne forstå, hvad jeg tænkte, når jeg nu ikke selv forstod det. I stedet fik jeg en lilla undertrøje med et print af en giraf på maven. Jeg græd i flere timer af skuffelse, men min mor trøstede mig og forklarede, at “det man ønsker sig allermest, er ikke altid det samme som det, man har mest brug for.”
Det har jeg tænkt meget over siden: Jeg fik aldrig en tvillingesøster, heller ikke det barn, jeg så brændende ønskede mig. Men jeg fik guitar til min konfirmation og en hund, Mumrik, da jeg fyldte fyrre. Måske er dét ikke, hvad jeg ønskede mig allermest, men jeg er glad for begge dele, helt utrolig glad faktisk❤️