Balancekunst

by Louise Juhl Dalsgaard

Kunne jeg bare stille cyklen på en uberørt plet og nyde den storslåede udsigt.

Men ak nej. Jeg skal altid parkere med forhjulet helt udover klippekanten. Tippe og ende med at se udsigten hængende i fingerspidsernes alleryderste. Med en udsigt mere storslået end de fleste vil bryde sig om. I overhængende fare for at ende mere forslået end storlået. Knække halsen. Tabe pusten og miste vejret. Punkteret Silhuet. Tabt Ballast.

Hvorfor bliver vognstangen i mine hænder altid forvandlet til en forhammer. Som jeg taber ned over tæerne, så den eneste der opdager vinket, er mig selv. Og dét så eftertrykkeligt endda. Aaaavv!

Nu er der nok et klogt hoved eller to, der vil begynde at tale om balance. Karmacowboy, mærk verden eller salt og peber. Valgte man de store bogstaver, kunne talen falde på Yin og Yang. Hvilket jeg helst undgår. De store bogstaver, altså. De har det med at misse pointen. Skygge for udsigten.

Nå, men det var balancen, jeg kom fra. Jeg er en sand mester udi balance. Jeg er fuld af balance. Skide fuld og på rulleskøjter af al den balance. Overvelafbalanceret.

Jeg balancerer og balancerer til den store guldmedalje. Uuups…. og falder lige i fælden. Tipper over igen og igen. Hænger i neglene. På klippen. Falder i fælden. Med en vis legemsdel først.

Så kan man jo sidder dernede – i fælden – og tænke Yin og Yang. Fryde sig over manglen på vognstænger og smile ved tanken om balance. Karmacowboy og min bare r..

Balance er dårlig valuta i fældernes verden, skulle jeg hilse og sige fra en kender. Der er gået inflation i lortet. Dernede. I fælden.

Så måske skulle man bare blive siddende. I saksen. Her er ikke så dybt at falde. Ikke så højt at flyve. Her er man til grin og tilovers og til fals. Once and for all. Ikke mere balance, ikke flere storslåede udsigter. Slut med vognstænger og vinken. Slut med vinger, der bær´eller ikke. Bærer.

Slut med pointer, der misses. Den eneste balancekunst bliver korrekt dosering. Af salt og peber. Passe på ikke at strø salt i såret. Og det er alt nok. Mere end rigeligt for en falden balancekunstner, faktisk….