Ensomig #358

by Louise Juhl Dalsgaard

Jeg læser om Intuitiv Spisning: Jeg forstår, at jeg skal lære at lytte til min krop, for min krop, dén ved, hvad jeg behøver, det handler om at turde stole på kroppens signaler – denne, gennem årtusinder udviklede, intelligente organisme – den ved det hele, kroppen, den rummer alle svar, så jeg tager en portion is, jeg tager den, fordi det er dét, kroppen siger til mig,”is,” siger den, og lidt efter siger den “varm kakao”, jeg hører den tydeligt, kroppen, den trænger, ligesom murermester Jessen trængte – til varme og omsorg og sødme, og det virker, jeg lyver ikke, det virker virkelig, jeg bliver både varm og blød om hjertet, så blød, at jeg rister en humpel græskarkernebrød og lægger tre skiver god skæreost ovenpå, fordi, ja fordi det bløde og varme kalder på det, og fordi kroppen kalder på det: “smeltet ost”, hør! – og jeg skal lytte til kroppen, stole på den, kroppen har udviklet sig gennem flere tusinde år, den er klog, og jeg TØR næsten ikke tro mine egne ører, men i dette øjeblik, lige nu, hvisker den “finsk lakrids,” det er virkelig dét, den siger, og jeg føler mig så utrolig HELDIG at være endt i lige præcis denne krop, for den trænger til nøjagtig det samme som mig, jeg mener: What are the odds???