Ensomig #378

by Louise Juhl Dalsgaard

Jeg kigger i bøger, jeg har fået af min mor. Der er titler af Hanne Reintoft, Cecil Bødker, Sigrid Undset, der er også en bog om syltning og en evighedsalmanak.
Mens jeg bladrer, falder der blomster ud af nogle af bøgerne, tørrede og pressede: Tre- og firekløvere, grøftekantsgræs, klokkeblomst og marehalm. Jeg samler de porøse vækster op fra gulvet, og forsøger med en iver, der kommer bag på mig selv, at lokalisere hvor I bøgerne, at planterne har ligget.
Jeg er pludselig besat af tanken om, at det er afgørende at finde præcis dé sider, planterne har ligget imellem, at de vil kunne fortælle mig noget vigtigt, at de rummer en viden, der ikke findes i alle verdens bøger tilsammen.
Helt tåbeligt, jeg ved det, men jeg kan ikke slippe tanken og leder i mange timer, men finder aldrig nogle spor efter de pressede blomster.