Ensomig #479

by Louise Juhl Dalsgaard

Gadelampen lyser dagsmørket op, så det bliver tydeligt for enhver.
Jeg tømmer opvaskemaskine og svarer Annika, der har skrevet i natten løb: Jo, jeg har fået din besked og undskyld, at jeg ikke svarer før nu. Det er ok at bytte med Else i uge 4, jeg skal nok give beskeden videre. God dag, alt godt /L.

M er på vej nordpå. Fire dage med venner i første klitrække: Menuen står på sortfodssvin med selleripuré, trøffelravioli og scampi fritti. Jeg printer opskrifter, vinker farvel. Det søde liv som medhjælpende hustru.
Jeg ved ikke, hvad man stiller op med sig selv sådan en torsdag, hvor vejret er mest af alt i vejen. Jeg beslutter mig for læse Judith Hermanns Alice:
“Vil du dø før mig eller efter mig,” skriver hun. “Efter dig, tror jeg, havde Raymond sagt. Det havde varet lidt, før han havde svaret …Og du? Hun havde rystet på hovedet og holdt en hånd op for hans mund. Hun havde ikke kunnet svare på alt det.”
Så løber hundens næse. Jeg rejser mig og henter et stykke køkkenrulle, pudser den.
– Så langt så godt, siger jeg til dyret og lukker bogen.