Ensomig #518

by Louise Juhl Dalsgaard

M spiser havregrød og læser op fra avisen: I Frankrig har en flok høns slået en ræv ihjel – i samlet flok er det lykkes fuglene at hakke deres overfaldsmand til døde. Udenfor er der frost på bilernes ruder, jeg må hele tiden minde mig selv om, at det ikke er et symbol på noget andet. At frost bare er frost, og rude bare rude. Jeg er ellers ikke god til den slags, det konkrete, men forsøger mig, så godt jeg kan: Skærer ost, mens jeg sidder i telefon-kø til Regionshospitalet i Horsens.
Jeg er nummer ni i køen, det har jeg været siden tidernes morgen. Engang spillede de “De 4 årstider” i ventetiden, nu lyder der bare et “ding” med ujævne mellemrum. På en måde mere ærligt. Så en metallisk stemme:
–Du er nu nummer elleve i køen.
Nummer elleve??
Noget siger mig, at virkeligheden tager røven på mig.