To be or not to be or wanna-be

by Louise Juhl Dalsgaard

Ak ja, når man nu engang har valgt at sløre sin identitet under blognavnet Ballast, så kan det næppe undre, hvis man ind imellem drømmer sig bort til en anderledes glamourøs skæbne, end sin egen. Så de dage, hvor ballasten er for tyngende, bagagen for overvældende og vejrliget ikke arter sig som ønsket, har jeg ofte overvejet at skifte identitet. Om ikke andet så rent virtuelt. Opfinde mig selv. Påny. Om igen. Ser overskriften for mig: ”Ballast: Nu i light-version. Sommer, sol, søndag og sanselighed”. Ikke flere tristesserier. Ikke mere regnvejr. Ikke flere bekendelser af den tunge slags. Ikke mere selvynk, sorgfuldhed eller sentimentalitet.Alternativerne har været talrige. Og vidt omkring:

Marlene Dietrich: Tavs-som-graven-og-med-øjenlåg-så-tunge-som-borgporte-agtig

Nicolas Cage: Forlader-Las-Vegas-stinkende-af-sprut-og-bleg-som-en-hvid-asparges-men-er-alligevel-en-helt-agtig

Jytte Abildstrøm: Jeg-er-glad-24-timer-i-døgnet-og-rødhåret-på-samme-tid-men-slipper-godt-af-sted-med-det-hele-agtig

George Clooney: Jeg-har-en-kendt-far-men-kan-også-selv-og-redder-gerne-hele-verden-i-samme-åndedrag-agtig

Nu er virkeligheden bare ganske anderledes. Jeg har en krop så klejn som et faldet træ efter slutfirsernes efterårsstorm. Min hverdag er forudsigelig i en grad, så selv en autist ville blive utålmodig efter en kort stund. Min karriere er så fantasiforladt, at en offentligt ansat bogholder ville falde i søvn efter et gennemsyn og mit selvhad så massivt, at selv en højresvingende cyklist i den blinde vinkel fra en lastbil, må anses større chance for at slippe levende fra sammenstødet end jeg – i mødet med mig selv.

Så no wonder, hvis man drømmer lidt i ny og næ. Om en ny rolle. Og vel at mærke ikke som statist i et syngespil i borgerforenings-regi , næ nej, skal det være, så skal det være. Med Botox-implantater, guldbelagte stilethæle og blitzlys. Ka-pauw!!! Og skulle rollen falde ud til Nicolas Cage´s fordel, ja så kunne det teatralske selvhad jo vise sig at blive en faglig instruks. Et must. Et karrieremæssigt forspring…

Om ikke andet kunne man jo håbe på et kys af George Clooney i Cannes