en parentes omkring noget af betydning

by Louise Juhl Dalsgaard

Så drømmer jeg, at jeg deltager i en særlig seance, hvor det gælder om at følge reglerne, at aflægge sig kravet om at alt skal give mening, at lære at skelne mellem mål og formål. Og prøven består i at jeg skal sætte verdens største måltid til livs, først japansk misosuppe med vingummibamser, dernæst fyldte chokolader, så en østeuropæisk gryderet, dolmiotærte (?!), brækkede kraveben, schweizisk ostefondue, et helstegt pindsvin (med pigge). Og jeg æder som befalet, det smager ikke grimt, bare mærkeligt, virkelig mærkeligt, jeg er slet ikke sulten, og er ved at spørge hvorfor jeg skal spise al den mad, men bliver irettesat med et: “der er en tid til at dvæle og en tid til at æde”, så jeg æder og græder som pisket, men ned kommer det, al maden. Og de fortæller mig, at det er flot, at jeg har bestået prøven, at jeg nu har bevist, at man kan hvad man vil.