Månefalden

by Louise Juhl Dalsgaard

Jeg er månefalden.Træt som et lysår. Jetlag velsagtens,- tidsforskydningen mellem måne og jord er trods alt af en anselig størrelse.

Ved, at det kan tage et helt menneskeliv at indhente det forsømte. Afstand, tid og tyngde er store akser at tumle med for en klejn forvirret sjæl, som jeg. I dag er udfordringen for stor, – for overvældende. Jeg er så træt, så træt.

På månen var afstandene enorme. Stjernerne var lysår borte og bjergenes goldhed forstærkede dimensionernes omfang. På jorden er afstandene af en anden art,- målestokken en anden. Også her synes stjernerne fjerne, men mere massivt føles skridtene til Næsten, de andre, til pulsen. Jeg kan ikke nå. Orker ikke at gå, benene føles sært tunge. Jeg er træt. Himmelråbende træt.

Frekvensen er ikke justeret. Antennerne blafrer hjemløst på mit hoved, ubrugelige som de er her i jordsfæren. Opfanger signaler, der ikke mere er relevante. Rører bølger, der tilhører et andet univers. For længst forladt.

Jeg sukker for meget. Vånder mig under varmen: Rumdragter egner sig ikke til højsommer. Jeg er træt og tung og fremmed. Savner månen. Savner jorden. Savner krop og tyngde og søvn.

Jeg er umenneskelig træt.