Om ligevægt

by Louise Juhl Dalsgaard

Jeg er landet. Om ikke i god behold, så i behold. Det er da en start af en slags: at være i behold. På jorden.

Desværre forvred jeg nakken, da jeg afklædte mig min rumdragt. Nu kan jeg kun se til den ene side. Måske en fordel: så er man så lykkeligt befriet for: ”på den ene side og på den anden side”. Der er kun én side at se til. Fint nok: ”Always look on the bright side…”! Så jeg ser og smiler og verden griner tilbage. Ha-ha-ha.

Ikke at jeg ved, hvad der er at grine ad, men det er også lige meget. Så længe jeg bare griner med. Aldrig imod. Og man skal huske at grine. På de rigtige tidspunkter. Ellers bliver det svært, her på jorden.

Jeg snakker, gør jeg. Igen. Det er noget med jorden og tyngden og den balance, der ikke er min.

Månen var vægtløs og uvirkeligt øde. Jorden er tung og alt, alt for virkelig. For lidt og for meget. Måske jeg skulle sætte mig mellem to stole, mellem to kloder, mellem alt og intet. Må dog sande, at mellemveje ikke er min vej. Mit ligevægtspunkt er ikke centrum. Ikke op eller ned. Ikke ro og ikke det modsatte. Men slet ikke midt imellem. Slet ikke midt imellem!

Så jeg står her på jorden. Ikke meget klogere, men mangt en erfaring rigere. Og det er godt nok.