En som mig #31

by Louise Juhl Dalsgaard

Da jeg var mindre, drømte jeg altid om at finde en farfar som ham, Tvebak finder i Brødrene Løvehjerte. Det er på det tidspunkt, han er taget til fange af Tengilsmænd, og i et forsøg på at undslippe dem påstår, at han er stukket af fra sin farfar. Jeg kan huske hvordan Tvebak og Tengilsmændene rider gennem dalen, og hvordan Tvebak fortvivlet leder efter en ældre mand, der kan ligne en farfar, men ingen viser sig. Til sidst forestiller Tvebak sig selv fældet af sin egen løgn: dømt til fortabelse i Katlagrotten. Og så – hvor alt ser sortest ud – sidder farfar på en bænk og fodrer Sofies duer. Tvebak løber hen imod den gamle mand og råber “farfar”, og den gamle mand tager imod ham. Åh. Vildt banalt og virkelig sukkersødt, men altså, det var åbenbart det, jeg troede, jeg havde brug for, da jeg var barn.