Halvmåne

by Louise Juhl Dalsgaard

Dagene sover mens nætterne er vågne. Månen gaber lidt og venter på sin afløser. Alle de åbenbarede drømme trætter og spiser af min måne, så den nu kun er halv.

Himmelråbende alene lyser den op, månen. Kalder på rumskibe og forventningsfulde stjerner, der ønsker at lande. Hoppe rundt i det utyngede og fryde sig over goldheden og skønheden i det forladte landskab. For efter en tid atter at entre det buttede fartøj og forsvinde. Det er drømmenes lod her på månen: Den glimtvis bosættelse. Landflygtighed og evig vandring.

Jeg vil have mere. Mere end jeg magter at give. Mere, end jeg har at give. Og sådan hænger verden jo ikke sammen. Heller ikke på månen. ”Som brødre vi dele, jeg tager det hele”. Urimeligt infantilt.

Angsten for at blive afsløret. I at udnytte. Stå i gæld. Angsten for hammeren der falder, dommens time der oprinder. Gælden, der skal gøres op.

Ups, lille De, de har vist glemt at betale….Og jeg har brugt pengene og lommerne er tomme og kreditten opbrugt. Der er ligesom ikke så meget at komme efter. Og hvad så? Hvad så, lille De?

Father forgive me, for I have sinned

På flugt fra verden er månen halv: Den har skamfuldt vendt ansigtet bort.