Hest XXIII

by Louise Juhl Dalsgaard

2.
Første gang vi mødtes lavede han kylling på en bund af skiveskåret appelsin og fintsnittet spidskål. Da jeg åbnede døren, sagde han, “du er pænere i virkeligheden end på billeder,” det var løgn. Han læste til lærer, jeg gik på kursus, “Ind til benet,” hed det, noget om at se sig selv i øjnene, vorherretilhest.
Anden gang betroede han mig, at min fars dominans var ødelæggende, og at han ville skifte studie til psykologi. Han kaldte Madonna for en elegant narrefisse, og vi lyttede til tolvtonemusik. Han fortalte, at jeg vakte en voldsom trang i ham “til at udfordre din modvilje mod underkastelse.”

Tredje gang, kylling, appelsin og spidskål, han havde også købt lys og servietter.
Jeg ved ikke, hvad jeg sagde, for at få ham til at gå, men jeg husker, at han insisterede på at få sine varer med hjem, også kyllingen, utilberedt, de rå stykker fjerkræ, direkte ned i lommen.