Ensomig #491

by Louise Juhl Dalsgaard

På DRs hjemmeside tilbyder de en test: Er du liderlig, led eller loyal? Jeg ved ærlig talt ikke, hvad jeg skal stille op med et svar, så jeg undlader at gennemføre. Scroller i stedet videre: ”Tjek hvor hårdt dit fag er. Det kan få betydning for din pension,” lyder en overskrift længere nede på siden. Jeg klikker, her må der være penge at hente, tænker jeg, og forsøger at finde min profession blandt de tilbudte kategorier. Hverken forfatter eller hundelufter er tilsyneladende at betragte som egentlige jobs, det nærmeste, jeg kommer er: ”Manuelt arbejde uden nærmere angivelse.” Mine anstrengelser vurderes til under gennemsnittet, et lidt nedslående resultat, når nu jeg hver dag investerer den sidste rest sund fornuft, social status og sjæl i forehavendet.
Udenfor sner det, jeg lukker hunden ud i haven. Dampen fra dyrets varme urin står skåret i luften som et udråbstegn.
Jeg tror ikke, man skal lægge for meget i det.